THE ONE & ONLY MOTO PORTAL IN GREECE
Untitled Document
Γκουντούφας Νικόλαος

Εμπόριο Μοτοσυκλετών & Αξεσουάρ
Mιχαλακοπούλου 118, Αμπελόκηποι 115 27
Τηλ 210-7483876, Τηλ/Fax 210-7484891

«Εγώ δεν έτρεχα για να πάρω μια νίκη ή ένα πρωτάθλημα. Έτρεχα για τον εαυτό μου. Για να βελτιώσω τη στροφή. Πόσο πιο γρήγορα μπορώ να πάω ; Ας ήμουνα μπροστά ένα γύρο. Δεν μ' ενδιέφερε. Ήθελα να κατεβάζω τους χρόνους μου...»

(Απόσπασμα απο συνέντευξη του Νίκου Γκούντουφα στο περιοδικό ΜΟΤΟ με τίτλο «Πορτραίτα θρυλικών Ελλήνων Αναβατών»)

Ποιός είναι ο Νίκος Γκούντουφας
Ανέβηκε στο βάθρο της νίκης 62 φορές για οκτώ συνολικά Πρωταθλήματα, πάντα με ιαπωνικές μοτοσυκλέτες που δεν τον πρόδωσαν ποτέ όποτε συμμετείχε. Δεν είναι τυχαίο που ο Τύπος της εποχής τον χαρακτήριζε ως τον Τζιάκομο Αγκοστίνι της Ελλάδας.

Όταν έχεις να μιλήσεις για ζωντανούς θρύλους είναι καλύτερο να αφήσεις τους άλλους να το κάνουν. «Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με ένα πράγμα που λέγεται "φυσική ταχύτητα". Παίζουν ρόλο οι γραμμές και η ψυχή. Είναι εγκεφαλικό πρώτα απ' όλα. Ο Νίκος Γκουντούφας ήταν ο μόνος οδηγός που με άφησε να πάω κοντά του για να μάθω και νομίζω ότι θα έπρεπε να είχε πάρει όλα τα πρωταθλήματα», λέει ο κορυφαίος μηχανικός και δύο φορές Πρωταθλητής Ταχύτητας Βασίλης Γεωργακόπουλος.

Η καριέρα του μικρόσωμου αναβάτη από την Καισαριανή ξεκίνησε το 1965, στους αγώνες μοτοποδηλάτων που διοργάνωνε σε κλειστή διαδρομή μικτού τερραίν ο Αθλητικός Σύλλογος Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών, στην περιοχή Μακεδόνων-Θρακών κάτω από την Πάρνηθα. Οκτώ νίκες σε ισάριθμους αγώνες ως το 1967.

Δεκαοκτώ ετών το 1968, μαθητής και μαθητευόμενος μηχανικός στους εισαγωγείς της Honda Αδελφούς Σαρακάκη, αγόρασε μια νορμάλ δικύλινδρη Honda CB 450 των 42 hp , για να πάρει μ' αυτήν το πρώτο του Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, μικτό τότε από τρία σιρκουί και πέντε αναβάσεις. Στην πορεία κέρδισε τέσσερις από τους επτά αγώνες που συμμετείχε, σπάζοντας τα ρεκόρ Ριτσώνας και Τατοϊου. Τα νέα έφτασαν στην Ιταλία, απ' όπου αντιπρόσωποι της Benelli ήρθαν για να του προτείνουν να πάει να τρέξει εκεί, «...αλλά ο Γκουντούφας προηγουμένως θα πρέπει να τελειώσει το σχολείο..»(!), σημείωνε μια εφημερίδα της εποχής.

Το μυστικό της επιτυχίας του το αποδίδει τόσο στις πρώιμες αγωνιστικές του καταβολές όσο και στη μελέτη φωτογραφιών από αγώνες εξωτερικού - «τις έβλεπα και μετά προσπαθούσα να κάνω τα ίδια» εξομολογείται.
«Εγώ μεγάλωσα στην Καισαριανή, στο συνεργείο μοτοποδηλάτων του πατέρα μου που νοίκιαζε μηχανάκια. Από δώδεκα χρονών είμαι πάνω σε ένα μηχανάκι. Κάναμε κόντρες και ψαράκια πάνω-κάτω στη λεωφόρο Καισαριανής, που τότε περνούσε ένα λεωφορείο κάθε μισή ώρα.»

Ο Νίκος Γκουντούφας σήμερα
• Χιλιάδες μοτοσυκλετιστές έχουν μυηθεί στην μοτοσυκλέτα από τον Νίκο Γκουντούφα, κερδίζοντας από τον πολύτιμη εμπειρία του
• Το 1969 άνοιξε το πρώτο του κατάστημα μεταφέροντας τις γνώσεις του από τους αγώνες, και την αγάπη του για τη μοτοσυκλέτα στους καθημερινούς αναβάτες
• Πρεσβευτής και πρωτοπόρος των Ιαπωνικών μοτοσυκλετών τις οποίες πάντα πίστευε και αντιπροσώπευε στην Ελληνική αγορά
• Σήμερα διαθέτει τρία καταστήματα/κάθετες μονάδες τις οποίες διευθύνει προσωπικά ο ίδιος, πάντα διαθέσιμος να συμβουλέψει οποιονδήποτε χρειαστεί με τις μοναδικές γνώσεις του.

BRAND NAMES ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΝΤΑΙ